Amazon – hvad er det egentlig?

Amazon er mange ting. Bedst fortalt kort, så er det en “gammel” webshop, som solgte bøger. Virksomheden er stiftet af Jeff Bezos, som har holdt ud og kæmpet for Amazon igennem mange år. Trods flere fejlinvesteringer, på flere hundrede millioner af dollars i starten, så har han holdt hovedet højt.

Platformen har udviklet sig igennem mange år – og har helt ekstreme markedsandele. Dette gælder både på de Europæiske markeder, men især det Amerikanske. Til dem som har besøgt USA, fundet interesse i elektronik og gerne ville besøge “én elgiganten”, de har kunne mærke effekten af Amazon. Selv om de måske ikke var klar over det. KÆMPE varehuse med flere tusinde produkter, har på de travleste dage, ikke mere end 10-20 mennesker i butikken. Konverteringsraten på de besøgende kunder er dog så lav, da de fleste besøger butikken, for at mærke produkterne fysisk – inden de bliver købt foran skærmen derhjemme (på Amazon).

“Vi køber alt, udover mad, på Amazon. Det har vi gjort i flere år. Siden vores børn var små, har vi benyttet os af platformen til at købe størstedelen af alle non-food produkter. Heriblandt bleer, opvaskemiddel, tupperware osv.”

– Dansk / Amerikansk familie, bosat i Sillicon Valley

HVILKEN PLADS, UD AF DE STØRSTE ECOMMERCE SIDER HAR AMAZON I ANDRE LANDE?
1
pladsen

Af alle ecommerce sider i Tyskland

1
pladsen

Af alle ecommerce sider i U.K

4
pladsen

Af alle ecommerce sider i Danmark

1
pladsen

Af alle ecommerce sider i U.S.A

Udover disse imponerende markedsandele rundt omkring i verden, så ligger de blandt de 5 største i næsten hele Europa.

– Kilde: Statista.com

HVOR STOR ER AMAZON?

Det er rigtigt svært at svare på, men der er nogle klare fakta på området, som man uden problemer kan forholde sig til.

HVOR MEGET EJER AMAZON?